Ecofira de Navata

Ecofira de Navata

Ecofira de Navata

Article publicat al Setmanari de l'Alt Empordà en motiu de l'EcoFira 2019

La Fira inclou conferències, tallers, tast de vins i exposició de productes

«El model de vida està canviant i cada vegada va a més», explica Fina Juez, regidora de Cultura de l'Ajuntament de Navata. Aquest municipi fa set anys que impulsa l'EcoFira, una plataforma des d'on es promouen professionals de diferents àmbits, ja sigui ambiental, econòmic i social, per crear un entorn més sostenible. La cita d'aquest any, que es fa diumenge, es presenta renovada, amb nous expositors i una gran oferta d'activitats complementàries per atraure un públic molt ampli. L'objectiu, segons Juez, és «convertir-la en una fira de referència».

Un dels principals canvis que viurà l'EcoFira d'enguany és que es repartirà per les diferents places del nucli antic convidant així el públic a «passejar per Navata descobrint tots els seus racons més bonics i encantadors». A la fira hi haurà una quarantena d'estands dedicats als productes alimentaris, roba, roba per a la llar, transport i productes per la cura personal, entre altres, emmarcats dins el món ecològic, biodinàmic i Km0. Per a Juez, aquest punt és molt important, ja que «cal potenciar allò que tenim més proper».

Vins ecològics i biodinàmics

A banda de l'exhibició de productes, els assistents podran gaudir de diferents xerrades com ara una dedicada a vins ecològics i biodinàmics amb taller de tast de vins inclòs o un altre sobre l'alimentació de la pell. També es difondrà un projecte d'ecologia urbana en caixes niu, es farà una desfilada de roba ecològica i rutes guiades en bicicleta elèctrica. Cal destacar que a la sala Llevant hi haurà diferents exposicions, una d'elles dedicada a la prevenció del consum d'alcohol en joves.

Close